INTERVJU EVA

Våra konsulter berättar

Profilbild Eva Tiselius, HR Adviser
citattecken

Eva Tiselius

HR ADVISER

För mig har det alltid varit naturligt att se utanför den närmaste arbetskretsen för att kroka arm med andra avdelningar för olika förbättringsförslag som gynnar verksamheten och inte stirra sig blind på huruvida uppgiften ”tillhör HR”.

Intervju med Eva

VARFÖR VALDE DU AGERA HR SOM ARBETSGIVARE?

Jag upplever att vi på AGERA HR verkligen kan leverera gedigen HR-kompetens och att vi som jobbar här har gemensamma nämnare i yrkesstoltheten, viljan att alltid utvecklas och att stötta varandra. Som konsult skulle jag säga att det är enormt viktigt att känna stolthet och förtroende för sin arbetsgivare och känna att vi båda alltid vill det bästa för varandra. Det upplever jag att AGERA lyckas med!


VAD ÄR DIN STARKASTE KOMPETENS INOM HR?

Lite klyschigt men jag är specialist på att vara generalist! Finns väldigt få delar inom HR som jag inte tycker är intressanta, men gör mig bäst i sammanhang där jag får jobba just med bredden. Sen har jag hunnit skaffa mig rätt bra koll på HR-system, löneadministration och ekonomi och har en styrka i att styra upp och förbättra befintliga processer inom det.


Dessutom skulle jag säga att en av mina starkaste kompetenser är min lite brokiga bakgrund in på HR-spåret. Att jag har en ekonomutbildning i grunden och även jobbat länge i servicebranschen har gett mig värdefulla perspektiv och infallsvinklar på utmaningar.


FINNS DET NÅGOT DU SKULLE VILJA LÄRA DIG MER OM INOM HR?

Massor! Dels vill jag hantera ännu fler spännande frågeställningar inom arbetsrätten, där upptäcker jag ständigt nya komplexa utmaningar där man både behöver ta hänsyn till lagar och regler – men även branschens, organisationens eller situationens specifika förutsättningar. Det tycker jag är väldigt lärorikt!

Sen ser jag med spänning fram emot den digitaliseringsresa som HR redan är inne i och som jag är övertygad om bara kommer intensifieras. Desto mer repetitiv administration inom HR som vi kan ”bygga bort”, desto mer fokus kan vi lägga på det som verkligen betyder något; att skapa förutsättningar för medarbetarna att prestera och må så bra det bara går!


VILKEN TYP AV KONSULTUPPDRAG KÄNNER DU ATT BRILJERAR MEST PÅ?

I dagsläget är det framförallt uppdrag som HR Business Partner eller liknande; jag är gärna en del i ett HR-team där vi kan komplettera varandra med olikheter och utvecklande dialoger. Annars är jag öppen för uppdrag som HR-ansvarig på mindre ”HR-mogna” organisationer där man förväntas ha koll på det mesta inom HR-området och stärka HRs bidrag till affärsnyttan.


VILKA BRANSCHER HAR DU JOBBAT I TIDIGARE?

Jag har en lång erfarenhet inom servicebranschen (hotell) och de senaste åren har jag haft konsultuppdrag inom läkemedel-, läromedel- och utomhusmediabranschen.


FINNS DET NÅGON BRANSCH SOM DU INTE VARIT PÅ TIDIGARE SOM ÄR EXTRA INTRESSANT FÖR DIG?

Känns som ett återkommande svar: JA -massor! Jag är nyfiken på det mesta jag inte gjort tidigare och jobbar gärna i varierande miljöer med både tjänstemän/arbetare.


BESKRIV EN PRESTATION SOM DU ÄR EXTRA STOLT ÖVER NÄR DU ARBETAT INOM HR.

För mig har det alltid varit naturligt att se utanför den närmaste arbetskretsen för att kroka arm med andra avdelningar för olika förbättringsförslag som gynnar verksamheten och inte stirra sig blind på huruvida uppgiften ”tillhör HR”. Ett exempel när jag var med och gjorde skillnad var i ett sammanhang när vi på HR-avdelningen ville bli bättre på att följa upp våra nyckeltal för personal, vilket visade sig vara en utmaning i befintliga system. Även om jag bedömer att jag själv har rätt bra koll på Excel så insåg jag att i det fallet hade vi personer som jobbade på Tech- och financeavdelningarna som var betydligt bättre lämpade att ge input hur detta kunde automatiseras och koppla ihop system som redan var på plats men inte ”pratade med varandra”. Efter gemensamma ansträngningar fick vi fram en rapport i Power BI som kunde användas både av oss på HR men även av ekonomiavdelningen och av ledningsgruppen.


Blir alltid extra stolt när jag får feedback från kollegor och chefer om att jag har förmågan att se möjligheter och nyttja andra personers styrkor och kompetenser!


VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA EN HR ADVISER HOS OSS PÅ AGERA HR?

Jag är så nyfiken på att lära mig nytt och utvecklas hela tiden så därför passar konsultrollen väldigt bra för mig. Att få förmånen att göra inhopp i olika organisationer och branscher, att upptäcka att många utmaningar inom HR är desamma inom de flesta företag, vi brottas förvånansvärt ofta med exakt samma utmaningar.


Sen skulle jag säga att det absolut bästa är att känna att jag får jobba med så kompetenta kollegor. När jag står inför en frågeställning där jag känner att min egen kunskap eller erfarenhet inte helt räcker till eller vill bolla ett förslag på svar så är de alltid bara ett telefonsamtal bort och kan diskutera tankar och idéer på ett väldigt konstruktivt sätt!

Vill du bli konsult hos oss?

Vi letar alltid efter duktiga och erfarna HR-konsulter för anställning eller för att bli egen fakturerande samarbetskonsult.

Fler konsultintervjuer

Profilbild av Eva Tiselius, HR Adviser

Eva Tiselius

HR ADVISER 


Läs mer

Profilbild av Catarina Wahlert, Senior HR Adviser

Catarina Wahlert

SENIOR HR ADVISER


Läs mer

Profilbild av Saga Douhan, Senior rekryterare och HR Adviser

Saga Douhan

SENIOR RECRUITER & HR ADVISER


Läs mer

Profilbild av Petrea Svedberg, Junior HR Adviser

Petrea Svedberg

JUNIOR HR ADVISER


Läs mer

Profilbild av Catrin Dammert, Senior HR Adviser

Catrin Dammert

SENIOR HR ADVISER


Läs mer