KONFLIKTLÖSNING

AGERA AKADEMIN > KONFLIKTLÖSNING

Navigera konfliklösningar som ett proffs!

På arbetsplatsen uppstår konflikter med jämna mellanrum. Med rätt hantering av konflikter kan din verksamhet växa och stämningen förbättras.

Konfliktlösning på arbetet

Vi erbjuder konkreta vertkyg och medtorder åt chefer, individer och grupper i organisationer som har kört fast i en konflikt. 


Kankse känner ni igen er?

  • Konflikten har rört sig från saknivå till personlig nivå (”Det var inte vad han sa – det var hur han sa det”).
  • Konflikten berör fler och fler i teamet.
  • Stämningen och trivseln har försämrats.
  • Effektiviteten har blivit lidande.
  • Försök att lösa konflikten har misslyckats.


Vi på AGERA HR tror att alla individer utvecklas och presterar bäst i en välmående, lyhörd och tydlig organisation med engagerade ledare som agerar.

Innehåll

Då och då går samarbete och kommunikation i kras och konflikter uppstår. När de inte läker ut naturligt utan gräver sig ner i teamet och skadar effektiviteten, är det dags att göra något åt dem. Konfliktbearbetning kan vara tungt arbete för chefen/ledaren och då kan hjälp utifrån behövas.


En konfliktbearbetning utgår från att alla parter har rätt, utifrån sitt eget perspektiv, samtidigt som att alla parter bidrar till konfliktens vidmakthållande genom sitt eget förhållningssätt. En konfliktbearbetare måste ha ”rena händer (inte ha tagit någons parti), varmt hjärta (förstå att alla lider och är sårade) samt ett klart huvud (förstå konfliktens inre dynamik).


När samtliga parter i konflikten har kommit till insikt om sin egen del och bett om ursäkt för den skada som man tillfogat andra samt accepterat ursäkter från de andra parterna för den skada man själv lidit, är det möjligt att gå vidare.


Att lösa gamla surdegskonflikter ger så många vinster. Konflikter binder mycket energi och när försoning uppnås frisläpps denna energi. Det ger också självinsikt till de inblandade och konfliktlösningskompetens till dem som på ett eller annat sätt varit indragna i konflikten.


Konflikthantering kan med fördel kombineras med coachning av ledaren, eftersom de kan sätta höga krav på ledaren i gruppen.

Upplägg

Interventionens längd beror på hur djup och långvarig konflikten är, i typfallet träffar konsulten de inblandade parterna först individuellt 1–2 gånger i ca 1 timme. Nästa steg är att träffa de inbladande parterna gemensamt 1–3 gånger i ca 1,5 timme. När alla inblandade har “checkat ut” från konflikten är uppdraget slutfört. Ibland kan en uppföljning efter ett par veckor vara nödvändig, för att hålla kvar det nya konfliktfria läget. Alla konflikter har sin egen dynamik, så vi skräddarsyr alltid våra upplägg tillsammans med er utifrån era behov.


Boka kostnadsfri konsultation! Kontakta Sofia:

sofia.linnarsson@agerahr.se

070-660 11 07

Sofia Linnarsson, Senior Leadership and HR Adviser

Expert på ledarskap & HR

Tillsammans tar vi fram lösningar för att förbättra effektiviteten och nå verksamhetsmål. Berätta gärna för mig om er situation och era behov, så kan jag svara på frågor och ge råd.

Sofia Linnarsson

SENIOR LEADERSHIP & HR ADVISER

sofia.linnarsson@agerahr.se

070-660 11 07

Skicka en intresseanmälan, så kontaktar vi dig

 
 
 
 
 

Det här formuläret sparar dina uppgifter, så att vi kan kommunicera och hjälpa dig. Läs vår integritetspolicy