INTERVJU CATRIN

Våra konsulter berättar

Catrin Dammert Senior HR Adviser
citattecken

Catrin Dammert

SENIOR HR ADVISER

Vi är ett litet konsultbolag, men har ett stort nätverk av HR-konsulter. Det gör att vi kan vara flexibla och snabbfotade, vilket gör att det händer mycket och det är alltid något nytt på gång.

Intervju med Catrin

VAD GÖR DU PÅ AGERA HR?

Jag arbetar som Senior HR Adviser. Det innebär att jag arbetar som konsult på långa och korta uppdrag, hos olika företag och inom flera olika branscher. Beroende på företagets behov formas mitt uppdrag. Ofta har jag intermimsuppdrag under en längre period men jag arbetar också med projekt och vår populära tjänst HR Timbank.

 

KAN DU BESKRIVA ETT TYPISKT KONSULTUPPDRAG?

Oftast har jag ett längre uppdrag hos en kund och blir en del av deras HR-funktion och ledningsgrupp. På så sätt kommer jag nära verksamheten och kan bidra med mina tidigare erfarenheter och kompetens på företaget. Jag trivs med att arbeta affärsnära och därmed ur ett HR-perspektiv vara med och utveckla affären. Mitt uppdrag är att se till och vara med att utveckla HR-processerna så att det blir ett stöd i detta. Jag arbetar också i HR-processerna exempelvis med arbetsmiljö eller kompetensutveckling. När jag går in i ett projekt hos en kund är det oftast inom organisationsutveckling och omstrukturering. Företaget har behov av att strukturera om organisationen och hitta andra sätt att arbeta. Då bistår jag med allt från analys, förhandlingar till genomförande i nära samarbete med ledningen och HR. Jag kan också ha projekt inom ersättningar och förmåner såsom ta fram nya bonusmodeller, lönerevisioner eller se över pensionslösningen. Då jag har arbetat länge och brett med HR har jag möjligheten att få många spännande och omväxlande uppdrag. 


VARFÖR SKA MAN ANLITA EN HR-KONSULT?

Med en konsult har du möjlighet att snabbt få exakt den expertis och erfarenhet som företaget behöver under den period man vill. Konsulten behöver oftast inte så lång uppstartssträcka. HR-konsulten är van att snabbt sätta sig in i nya företag och branscher och därmed effektivt och kvalitativt leverera just det som efterfrågas. HR-konsulten har med sig erfarenhet från andra företag och vet vad som kan appliceras inom just detta uppdrag. Behöver du specialistkompetens för ett specifikt projekt kanske du inte har den kompetensen internt eller tiden för projekten. Då kan HR-konsulten leverera både en effektiv och kvalitativ lösning.

 

VAD TYCKER DU ÄR DET BÄSTA MED ATT VARA EN KONSULT PÅ AGERA HR?

Vi är ett litet konsultbolag, men har ett stort nätverk av HR-konsulter. Jag trivs med mina trevliga och kompetenta kollegor. Vi stödjer varandra och kan utbyta erfarenheter och kompetens. Bolagets storlek gör också att vi kan vara flexibla och snabbfotade, vilket gör att det händer mycket och det är alltid något nytt på gång.

Vill du bli konsult hos oss?

Vi letar alltid efter duktiga och erfarna HR-konsulter för anställning eller för att bli egen fakturerande samarbetskonsult.

Fler konsultintervjuer

Profilbild av August Pettersson, Junior HR Adviser på AGERA HR

August Pettersson

HR ADVISER


Läs mer om August

Profilbild av Pablo Santi Velazco, Junior HR Adviser på AGERA HR

Pablo Santi Velazco

JUNIOR HR ADVISER 


Läs mer om Pablo

Profilbild av Catarina Wahlert, Senior HR Adviser på AGERA HR

Catarina Wahlert

SENIOR HR ADVISER


Läs mer om Catarina

Profilbild av Catrin Dammert, Senior HR Adviser på AGERA HR

Catrin Dammert

SENIOR HR ADVISER


Läs mer om Catrin

Profilbild av Petrea Svedberg, Junior HR Adviser på AGERA HR

Petrea Svedberg

JUNIOR HR ADVISER


Läs mer om Petrea

Profilbild av Sofia Linnarsson, Senior Leadership och HR Adviser på AGERA HR

Sofia Linnarsson

SENIOR LEADERSHIP & HR ADVISER


Läs mer om Sofia