MARIEHAMNS STAD

Kunder & uppdrag

Om kunden och uppdraget

Inom Mariehamns stad arbetar drygt 800 personer inom många olika branscher. Deras största verksamhetsområden är äldreomsorg, barnomsorg och undervisning, men de arbetar också med frågor som gäller t ex stadsplanering, trafik, kultur, räddningstjänst, idrott och fritid.

Kund

Mariehamns stad

Tjänster

Typ av kund

Kommun

HR Timbank med inriktning rekrytering  

Beskrivning av uppdraget

Mariehamns stad använder AGERA HRs tjänst HR Timbank för att få kvalificerat stöd i HR-frågor, framför allt vad gäller att stödja personalkansliet med specialistkompetens i syfte att stärka upp processen och kvalitetssäkra rekryteringen av ledande tjänster och specialister. Under sommar och höst 2021 nyttjades HR Timbanken delvis till rekryteringen av ny stadsdirektör.

 

Det mest utmanande för en liten ort som Mariehamn är samma som på alla mindre orter, att bibehålla objektivitet på en plats där många redan känner varandra. Det var därför särskilt önskvärt med en så objektiv, rättvis och fördomsfri rekryteringsprocess som möjligt.

Vår lösning

Kompetensbaserad rekryteringsmetodik, där den utsedda rekryteringsgruppen valde ut de mest kritiska kompetenserna för en stadsdirektör. Därefter fick samtliga kvalificerade kandidater besvara två arbetspsykologiska tester, vilka genererade en matchningsprocent. Vid intervjun ställdes situationsbaserade frågor där kandidaternas svar betygsattes av intervjugruppen.

Resultat

Den kandidat som fick högst matchning baserat på såväl testresultat som intervju blev vald till ny stadsdirektör för Mariehamns stad.

Vi använder oss av AGERA HRs tjänster när vi rekryterar chefer till vår organisation. AGERA HR utför sina uppdrag på ett proffsigt sätt och vi är mycket nöjda och kan varmt rekommendera deras tjänster!

Mikael Rosbäck
Bildningschef i Mariehamns stad

Intresserad av ett samarbete?

Hör gärna av er till oss, så kan vi berätta mer.

Fler kundcase

En glad affärsman som pratar i telefon med en kund på kontoret

Rekrytering till HR-avdelningen och interimslösning.

En-person-skriver-på-ett-papper-medans-den-andra-affärsmannen-väntar

Rättvis och fördomsfri rekrytering av stadsdirektör.

Två kollegor som arbetar med papper

Projektledning av ett hållbarhetsprojekt.

Frisör på frisörsalong klipper en killes hår.

Tog fram systematiskt arbetsmiljöarbete.

Ledningsgruppsutveckling för att utveckla och stärka teamet.

Ledningsgruppsutveckling för 8 personer.

unsplash