THALES

Kunder & uppdrag

Om kunden och uppdraget

Thales är ett europeiskt försvars- och säkerhetsföretag. Thaleskoncernen specialiserar sig på högteknologiska säkerhets- och sensorlösningar för flyg, land, sjö och rymd. Företaget har sitt huvudkontor i Paris med 80 000 anställda globalt varav 100-talet anställda i Sverige.

Kund

Thales

Tjänster

Typ av kund

Internationellt europeiskt bolag

HR Interim och rekrytering av tre HR-roller

Beskrivning av uppdraget

Företaget var i behov av en organisationsförändring och nya resurser. Den nya organisationen skulle vara på plats fr o m hösten 2022, då HR-avdelningen i Sverige blir ansvariga för de nordiska länderna och för att lyckas med uppdraget behövs nya roller.


Under tiden som rekryteringen pågår uppstår en lucka på HR-avdelningen eftersom dåvarande HR-ansvarig slutar. AGERA HR erbjuder en interimslösning tills rekryteringen är avslutad.

Vår lösning

Den första insatsen är att säkerställa leveranserna. Att snabbt bemanna organisationen med en interim HR Business Partner för att se till att Thales Group har de resurser som de behöver och kan säkra leveranserna från HR-avdelningen.


Den andra insatsen var att rekrytera rollerna till HR-avdelningen. AGERA HR använder sig av kompetensbaserad rekryteringsprocess för att tillsätta de olika rollerna: en skandinavisk HR-chef för Skandinavien, en skandinavisk HR Partner och en HR-generalist. Tillsammans med Thales ledning och vår interim HR Business Partner som enda HR-ansvarig, kunde vi se till att rekryteringen av tjänsterna kunde genomföras smidigt och effektivt.

Resultat

De kandidater som fick högst matchning baserat på såväl testresultat som intervjuer av AGERA HR och Thales ledning blev valda till tjänsterna och HR-avdelningen blev komplett. Vi kan med stolthet vara nöjda med att vi löste kundens dilemma med att bemanna HR-avdelningen under tiden som rekryteringen pågick och att vi kunde säkerställa leveranserna från HR-avdelningen till ledningen och produktion.

AGERA HR gör verkligen skäl för namnet – snabbt agerande med hög kvalité. Tre tunga HR-positioner tillsattes med ett otroligt bra urval av kandidater. I sanning en betryggande upplevelse att arbeta med AGERAs professionella rekryterare och konsulter.

Håkan Ahlström

VD Thales Sverige

Intresserad av ett samarbete?

Hör gärna av er till oss, så kan vi berätta mer.

Fler kundcase

En glad affärsman som pratar i telefon med en kund på kontoret

Rekrytering till HR-avdelningen och interimslösning.

En-person-skriver-på-ett-papper-medans-den-andra-affärsmannen-väntar

Rättvis och fördomsfri rekrytering av stadsdirektör.

Två kollegor som arbetar med papper

Projektledning av ett hållbarhetsprojekt.

Frisör på frisörsalong klipper en killes hår.

Tog fram systematiskt arbetsmiljöarbete.

Ledningsgruppsutveckling för att utveckla och stärka teamet.

Ledningsgruppsutveckling för 8 personer.

unsplash